Съдът остави в ареста сина на убития ресторантьор от Виноградец

Съдът остави в ареста сина на убития ресторантьор от Виноградец

Окръжният съд в Пазарджик остави за постоянно в ареста 21-годишния Димитър Тонкев, син на убития във Виноградец собственик на ресторант Наско Тонкоев.

Според обвинителния акт младежът е подведен под отговорност за притежание на 2.55 г марихуана и 0.56 г амфетамин, които държал и разпространявал от 2 юни до 15 септември 2017 г.

Прокурор Димитрия Ганчева заяви в съдебната зала, че срещу Димитър са дали показания шестима свидетели, които били купували от него дрога.

Според обвинителния акт младежът живеел отделно с приятелката си на семейни начала. Нямал доходи, а демонстрирал охолен начин на живот. Издържал себе си и приятелката си с продажби на дрога.

Адвокатът на Тонкев заяви в съдебната зала, че клиентът му няма присъди, нито висящи дела, няма дори преписки. След задържането му в петък вечер цяла нощ полицията е търсила улики, но извършените четири обиска са претърпели пълно фиаско, каза още защитникът.

Той припомни, че след като бащата на Димитър бе убит на 31 август т.г., сега той е единствен мъж в семейството. Роднините му не крият съмненията си, че арестът е опит за вендета заради изказванията им срещу съветника от Септември Лазар Влайков, с чието оръжие бе застрелян Наско, и съмненията, че се ползва с прокурорска протекция.

Съдът все пак уважи искането на прокуратурата за постоянно задържане под стража.В крайна сметка съдът прие, че съществува обосновано предположение обвиняемият да е извършил посоченото деяние, налице е реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Споделяне

Още от България