Съдът остави в ареста служителите от МИЕ, задържани с подкуп

Състав на Софийския градски съд (СГС) остави в петък без уважение жалбата на защитниците на Павел Павлов и молбата на Таня Танчева за промяна на наложената им мярка за неотклонение "задържане под стража".

Павлов и Танчева бяха задържани на 7 декември 2006 година при акция на МВР в Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ), докато ръководителят на дирекция "Информационно обслужване и техническо осигуряване" Павлов получава куфарче с 30 000 лв. подкуп от бизнесмен.

На заседание при закрити врати съдебният състав изслуша мотивите на защитниците на Павлов и Танчева за промяна на мярката за неотклонение в по-лека.

Според прокурора независимо, че двамата обвиняеми са временно отстранени от длъжност, не отпада опасността от извършване на ново престъпление, укриване на доказателствени материали или контакт с неустановени лица за манипулиране на доказателства.

Определението на СГС подлежи на обжалване и протест в тридневен срок пред Софийския апелативен съд. Там делото е насрочено на 7 февруари.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?