Съдът остави в ареста Вальо Бореца

Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста Валентин Янев, известен с прозвището Бореца, който е сочен като мозъка на "Наглите". Той беше задържан преди два дни при специализирана полицейска операция по сигнал за изнудване и грабеж в момент на получаване на сума от 3 000 лева.

Адвокатът на обвиняемия Лъчезар Таков коментира, че ще обжалва решението на съда и добави, че не става въпрос за изнудване. Според Таков, клиентът му не е заплашвал с убийство, за да си получи парите, а подалият сигнала и Янев са били съдружници и така на практика жалбоподателят се опитва да избегне плащането на задължението си.

"Поискал си е пари, които е дал и не са му били върнати, и е осъществил контакт, за да му бъдат върнати, при което е постъпила жалба срещу него. За мен това е една PR акция, защото ако беше извършителят друго лице, а не Валентин Янев, който е медийно известен, никой нямаше да обърне внимание на подобно оплакване, просто ще ви изгонят от районното управление. Използвани са абсурдни изразини средства, примерно че с отвертка ще му разцепи главата, такъв израз не се използва в ежедневието. Самото обвинение е абсурдно", коментира защитникът. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?