Съдът остави в ареста задържания за убийството в "Овча купел"

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста задържания за жестокото убийство в столичния квартал "Овча купел" Адриан Ангелов. Той е основният заподозрян за убийството на 22-годишния Николай Йорданов. Йорданов изчезна през юни, след като последно е бил видян да зарежда магазин в столичния квартал.

Според полицията убийството е извършено с цел грабеж. Николай Йорданов е работил като дистрибутор във фирма за доставка на хранителни стоки. Според събраните доказателства, на 13 юни той се уговорил с Адриан да се видят в дома му в кв. "Овча купел", където е извършено убийството.

Йорданов пристигнал до дома на Адриан със служебния си микробус. Версията на убиеца е, че убийството не е планирано, а се случил инцидент след кавга между двамата, като Николай си ударил главата, което било фатално за него.

От МВР твърдят, че убиецът е обмислил предварително престъплението. Той е откраднал две хиляди лева, които жертвата е имала у себе си, и пити кашкавал от микробуса. По-късно заподозреният се е опитал да продаде хранителните стоки. С откраднатите пари платил и залог хиляда лева за автомобила си, който бил оставен в автокъща.

След убийството Адриан разчленил трупа в дома си и с автомобила си го транспортирал към Мизия, където е роден. Близо до река Огоста в два откраднати контейнера той запалил частите от тялото, за да прикрие следите си, а след това изхвърлил контейнерите в реката. Разследващите са открили останките от тялото на 18 юни. ДНК-анализ потвърдил, че те са на изчезналия Николай Йорданов.

Съдът намери, че събраните по делото доказателства, макар и косвени, дават отговор на въпроса дали Ангелов е извършител на престъплението.

В дома на Адриан Ангелов е намерено ДНК на Йорданов. Освен това на 22 юни обвиняемият е закарал колата си на автомивка и е поискал багажникът да бъде измит, заради миризмата на развалено месо, която се носела от него. Миризмата той обяснил с това, че е прекарвал месо преди време.

Адриан Ангелов бе оставен в ареста, защото има опасност да се укрие или извърши ново престъпление, смята Софийският градски съд.

Споделяне

Още от България