Съдът остави в ареста зам.-кмета на Плевен

По искане на Софийската градска прокуратура състав на Окръжния съд в Плевен реши да остави в ареста за постоянно зам.-кмета на общината Алексей Зелов, срещу когото е повдигнато обвинение по Наказателния кодекс, съобщиха от съда в петък.

"Обвинението е повдигнато за това, че през април като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, Зелов е поискал и приел дар - парична сума в размер на 4 000 лв. от управител на фирма. Сумата е получил лично в кабинета си, за да извърши действие по служба. Действието е престъпление от НК", уточняват от съда.

В мотивите си за решението съдът приема, че от доказателствата по делото може да се направи извод, че има реална опасност обвиняемият да се укрие, да предприеме опит да заличи или въобще по някакъв начин да попречи на разследването, както и че е ранна фазата на разследването.

Зелов бе арестуван във вторник след зрелищна акция на служители на ДАНС в плевенската община. На следващия ден бе съобщено, че зам.-кметът е арестуван заради вземане на подкуп от 4000 лева.

Споделяне

Още от България