Съдът остави в ареста заподозрян за убийството на бай Миле

Софийският градски съд остави в ареста 31-годишният Анатолий Мънков, обвинен за убийството на Милчо Бонев-бай Милев, четиримата му гардове и Методи Маринков от Пазарджик. Делото бе гледано при закрити врати, заради използвани специални разузнавателни средства. Били са подслушани телефонни разговори на Мънков, по които обаче той не говори за убийството, а за това, че са обрали дома му, съобщи адвокат Марин Марковски, цитиран от Дарик радио.

Според неговия адвокат Марин Марковски полицията е стигнала до Мънков след като открила негови отпечатъци върху пластмасова бутилка от вода. Тя била открита в автомобил "Нисан Патрол", който полицията свързва с убийството. Според адвокат Марковски това са косвени доказателства, които не са достатъчни за задържането на Мънков.

Марковски обясни, че Мънков не е познавал никого от убитите на 30 юли, но не каза дали клиентът му има алиби за деня и времето, в което бе извършена екзекуцията в ресторант "Славия". Адвокатът каза само, че Мънков е регистриран за кражба.

Градските съдии са посочили в мотивите си, че има достатъчно доказателства, събрани по делото, от които може да се направи обосновано предположение, че Мънков е извършител на деянието, в което е обвинен. Решението на съда може да бъде обжалвано на 17 август пред САС.

Още двама мъже фигурират по делото, съобщи адвокатът, но не каза дали са задържани и имат ли повдигнати обвинения към тях, защото му дали да прочете само материалите за Мънков. Единият мъж е от Пловдив и има връзка с акцията на МВР вчера, а другият бил от Плевен.

Споделяне

Още от България