Съдът остави зам.-шефа на столичното Трето РПУ в ареста

Съдът остави зам.-шефа на столичното Трето РПУ в ареста

Софийският градски съд пусна от ареста Николай Стоименов, началник на група "Джебчийски кражби" в столичното Трето РПУ и остави зам.-началника на Трето РПУ Красимир Любомиров в ареста.

Двамата бяха обвинени, че са се опитали да изтеглят печалба от 12 000 лева от тотото, показвайки билет за който е било съобщено, че е откраднат.

"Просто е направил една колегиална услуга. Ако има някакви нарушения, те по дисциплинарен ред могат да бъдат наказани, тъй като преписката не е заведена официално.", каза Георги Ценев, адвокат на Николай Стоименов.

"Но когато е обработвал материалите по делото, са участвали и други колеги от службата, включително и неговият началник, когато са се срещали с другата жена, което говори, че той не е укривал никаква информация по случая", добави той пред БНР.

Прокурорът Иван Петров обясни, че в хода проверката е установен пропуск в процедурата за предаване на вещи.

"Имуществото, което постъпва в Столична дирекция на вътрешните работи, докато не се предаде на съответното материално отговорно лице, не се завежда никъде. Има съответният протокол за обиск, това нещо деловодно не се завежда, искам да ви кажа никъде, така да го кажа. Няма възможност да бъдат присвоени такива вещи. Това не означава, че те непременно ще бъдат присвоени", каза той.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?