Съдът освободи без мярка полицейски началник, обвинен за подкуп

Съдът освободи без мярка полицейски началник, обвинен за подкуп

Пловдивският апелативен съд освободи в четвъртък началника на "Охранителна полиция" в местното Трето РПУ Стоян павлов, който по-рано бе задържан и обвинен за подкуп.

Магистратите обаче го освободиха от ареста без изобщо да му налагат мярка за неотклонение, приемайки, че няма достатъчно данни, уличаващи го в подпомагане на телефонни измамници, каквтото беше твърдението на прокуратурата.

Освен това съдът прецени, че няма и данни Павлов да се укрие или да извърши престъпление, ако е на свобода.

Полицейският началник бе заподозрян, че е приел 300 лева от телефонни измамници. Част от доказателствата срещу него бяха видеокадри, на които обаче съдът не успя да различи конкретни лица.

Според прокуратурата, доказателствената стойност трябва да се търси в поредността на кадрите, защото тя съвпада с показанията на двамата свидетели за срещи с Павлов, но този аргумент не бе приет.

По повод ареста на полицая окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов заяви преди дни, че Павлов е консултирал и подпомагал телефонни измамници, извършили серия престъпления от началото на септември досега.

Над 180 000 лв бяха предадени доброволно от възрастни хора в 21 измами през този период. В хода на разследването се е появила връзката на полицейския служител с бандата, като за посредник бе посочен неговият близък приятел Димитър Рангелов. Въпросният Рангелов продължава да е в неизвестност от ареста на полицая.

Споделяне

Още от България