Съдът отказа по-ниска гаранция на майката на обвиняемия за смъртта на Милен Цветков

Съдът отказа по-ниска гаранция на майката на обвиняемия за смъртта на Милен Цветков

Софийският градски съд (СГС) е отказал да намали гаранцията на Десислава Николова, майка на обвиняемия за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков – Кристиан Николов. Тя трябва да плати 100 хил. лв. Николова е обвиняема за това, че е дала на сина си джипа "Ауди" Кю 7, въпреки че той е употребил наркотици. Жената бе арестувана за кратко и след това освободена срещу гаранция. Тя е обжалвала размера ѝ.

Съдът обаче отхвърля всички аргументи. В жалбата си Николова е посочила, че има три деца, за които се грижи сама, както и за възрастните си родители. Съдът твърди, че няма данни за здравето ѝ да е влошено, самата тя отказала медицински преглед при задържането си. Не е посочила и какво е имущественото ѝ състояние.

"Едновременно с това обаче по делото има справки, според които фирмата ѝ е била със значителни финансови приходи до 2018 година, за когато са последните данни. Съдът не приема за основателен и довода, че Николова трябва да се грижи за трите си деца, тъй като те са пълнолетни и тя не им дължи издръжка. По делото няма данни, който да подкрепят и твърденията ѝ, че тя плаща частните училища и детски градини на четиримата си племенници, както ѝ че се грижи за родителите си", посочва в мотивите си съдът.

Според адвоката ѝ Константин Симеонов тя не е знаела, че синът е взел колата и че е употребил наркотици. Той имал лична кола, а джипът бил оставен в двора на къщата им. През това време Николова била извън София. Самата тя е правила катастрофа със същия джип пет години по-рано

."Никой не се поинтересува когато е станал инцидентът, къде е талонът на колата – в чантата на г-жа Николова и е бил извън София. Обвинението на моята клинетка е отговор на общественото мнение", заяви Симеонов пред бТВ.

След инцидента, при който загина Цветков, обвинения бяха повдигнати на общо четирима души. Основният обвиняем – Николов – отказа обжалва ареста си и остава под стража засега. Обвинения за затаяване на истината получиха пътувалите с него Симона Цанкова и Георги Иванов – син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?