Съдът отложи делото за конфискация на имущество на братя Галеви

Ангел Христов (в гръб) и Пламен Галев, известни като братя Галеви

Кюстендилският окръжен съд отложи в сряда делото, образувано по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, известна като комисията по конфискацията, за отнемане на имущество на дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, наричани братя Галеви.

Повод за отлагането стана искане на осемте служебни защитници на ответниците, които настояха за по-дълъг срок за запознаване с исковата молба. Съдът уважи искането им и делото беше насрочено за 29 май.

На заседанието на съда присъстваха представители на комисията по конфискацията. Единственият ответник, явил се на заседанието, беше представител на едно от трите офшорни дружества, в което Галев и Христов са управители - адвокат Капка Гергинова, представител на "Макса лимитид".

Искът на комисията е за над 4 млн. лв. В него влизат девет луксозни леки автомобила, някои от които бронирани и изработени по поръчка, дялове от действащи фирми, в 11 от които е съдружник Пламен Галев, а в 12 - Ангел Христов. На конфискация подлежат и недвижими имоти в село Ресилово, община Сапарева баня, както и сума над 800 000 лв. по банкови сметки.

Братя Галеви бяха осъдени на пет години затвор всеки като ръководители на група за изнудване и рекет. Присъдата бе потвърдена и от Върховния касационен съд, но се оказа, че междувременно "братята" са изчезнали от България.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?