Съдът отложи разглеждането на мярката за неотклонение на сина на шефа на КАТ

Софийският апелативен съд (САС) отложи във вторник разглеждането на мярката за неотклонение на сина на уволнения началник на КАТ – София Илия Илиев Нестор Несторов.

Причината е, че са събрани нови доказателства по случая. Съдът ще гледа мярката за неотклонение на 29 август. Несторов, както и още две лица - Борис Балабанов и Цеков Коцев - са обвинени за участие в организирана престъпна група, извършвала неправомерно регистриране на автомобили в столичния КАТ. И тримата се намират в предварителния арест. 

След заседанието на съда прокурорът от Софийската апелативна прокуратура Емил Владимиров каза пред журналисти, че Несторов е ръководел престъпната група. Според прокурора доведената дъщеря на шефа на КАТ не участва в схемите за незаконно регистриране на скъпи коли като коли от по-евтин клас и връзката с “бизнеса” на брат ѝ е, че на нейно име се води дружество, чрез което е ставала  регистрацията на автомобилите. 

В последните дни Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” е извършила още обиски и претърсвания, на базата на които са събрани шестте тома нови доказателства, представени в съдебната зала във вторник. 

Към момента няма нови привлечени лица по случая, каза още прокурор Емил Владимиров.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?