Съдът отмени "домашния арест" на Златко Баретата

Златомир Иванов - Баретата няма да се сбогува със следствената килия. В четвъртък Софийският апелативен съд отмени решението на Софийския градски съд от миналата седмица, с което Иванов бе пуснат под "домашен арест".

След близо една година зад решетките градските съдии смениха мярката за неотклонение на Иванов заради тежкото му здравословно състояние. Мотивите на апелативния съд да откаже освобождаване на Иванов засега остават в тайна, тъй като делото е секретно, а след неговия край защитниците му отказаха коментар.

Явно сме се научили да пишем все по-добре протестите си, гордо заяви градският прокурор на София Николай Кокинов. По думите му нови доказателства в протеста на прокуратурата срещу решението на СГС не са били приложени, тъй като разследването по това дело е приключило и вече е започнало предявяване на обвинение.

Според медицинските експертизи Златко Баретата се нуждае от операция, тъй като има стесняване на пикочните канали. Апелативните съдии решиха, че той може да се оперира и под охрана.

Златомир Иванов е обвинен за разпространение на наркотици и за подбудителство на убийството на перничанина Румен Стефанов – Алф. Законът предвижда, че по първото обвинение разумният срок за задържане в следствен арест е една година, а по второто – две.

Споделяне

Още по темата

Още от България