Анархия във футбола

Съдът отмени и правилника за трансферите на БФС

Тричленен състав на Върховния административен съд обяви в понеделник за нищожен Правилника за трансферите на Българския футболен съюз. Присъдата може да обжалва пред петчленен състав на съда. С това хаосът в българския футбол става пълен, защото преди по-малко от две седмици Върховният касационен съд обяви за нелегитимно цялото ръководство на БФС.

Делото срещу трансферните правила на БФС е заведено от фирмата на спортния адвокат Георги Градев – "Градев спортс". ВАС отменя правилника заради необясними пропуски на БФС и спортното министерство. Нормативният акт трябва да бъде одобрен от спортния министър, а след това обнародван в Държавен вестник. В същото време министърът е одобрил само две глави от него, а след това нито дума от правилника не е била обнародвана. Това прави нищожни шансовете на БФС да обжалва с положителен резултат пред горната инстанция.

Трансферният правилник все пак остава в сила до произнасянето на петчленния състав на ВАС. Ако присъдата бъде повърдена, то всички трансфери в българския футбол ще бъдат блокирани.

Споделяне

Още от Спорт