Съдът отряза Младен Михалев – Маджо за виртуални показания

Съдът отряза Младен Михалев – Маджо за виртуални показания

Съдът отказа на Младен Михалев – Маджо да свидетелства за убийството на бившия си съдружник Милчо Бонев – Бай Миле чрез видеоконферентна връзка. В молбата си той не е посочил в коя държава се намира и живее в момента, мотивираха се магистратите във вторник.   

Михалев е бил в страната през последните три месеца и я е напуснал на 8 март, поради тези обстоятелства съдът реши, че той трябва да дава показания по делото за убийството на Милчо Бонев в съдебната зала. С този аргумент бе отхвърлено искането на защитата за прочитане на показанията на Михалев, които той е дал по време на досъдебното производство.

МВР ще трябва да призове Михалев, ако той влезе в страната до определените за следващото заседание по делото дати - 16, 17, 18 май.

Младен Михалев настоява за видеоконфрентна връзка и в процеса срещу братята Красимир и Николай Маринови – Маргините, с които също е бивш съдружник. По тази му молба обаче съдиите още не са се произнесли.

Някогашен кадър на МВР, Милчо Бонев е и сред учредителите на бившата силова групировка СИК. Той бе разстрелян на 30 юни 2004 г. в ресторант -градина “Славия”. Тогава при стрелбата загинаха четирима от охранителите му  и пазарджишкият сводник Методи Маринков. Подсъдими за най-кървавата мафиотска саморазправа в България са Тихомир Дочев, Стилиян Георгиев, Георги Стефанов и Анатолий Мънков.

Във вторник пред съда  бе разпитана и  Вера Славова, която е съпруга на вече покойния Стоил Славов - съдружник на Милчо Бонев.

Без да предизвиква изненада, Вера Славова се превърна в поредния свидетел, който по никакъв начин не подпомага прокурорската теза, подобно на болшинството досега. Тя не е знаела в кои фирми съпругът ѝ и Бонев са били съдружници. Не е чувала и Бонев да е получавал заплахи.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?