Съдът потвърди глобата от 244 хил. лв. на вносител на коли

Върховният административен съд (ВАС) потвърди наложената от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) глоба от близо 244 хил. лв. на вносителя на коли "Балкан Стар Мотърс" ЕООД, съобщиха от комисията в четвъртък.

Глобата е била наложена заради обявената от компанията промоция в интернет "Взривоопасно предложение от Mitsubishi - с всяко Pajero подарък новия Colt" или с така обявената промоция дружеството предлага добавка към продаваната кола втори лек автомобил.

Законът забранява предлагането или даването на добавка към продаваната стока или услуга, безвъзмездно или срещу привидна цена, на друга стока или услуга, с изключение на рекламни предмети с незначителна стойност, на такива, които са принадлежност към съответната стока/услуга или на стоки/услуги, като отбивка за продажба в големи количества, се посочва в съобщението.

КЗК санкционира "Балкан Стар Мотърс", след като установи, че дружеството не само е целяло да наблегне на безвъзмездния характер на втория автомобил и по този начин да привлече клиенти към своите продукти, но е извършило също така продажби до крайни клиенти, отбелязват от комисията.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?