Съдът присъди 10 години затвор за убийство на момиче в София

Антон Ангелов, Сн: БГНЕС

Софийският градски съд (СГС) осъди на 10 години затвор Антон Ангелов за убийството на 19-годишната Севиля Райчева. Подсъдимият ще трябва да плати и 100 000 лева обезщетение за близките на жертвата. Ангелов ще лежи в затвора при първоначално строг режим.

Севиля Райчева бе заклана в дома си в столичния кв. "Люлин" на 13 май м.г. Според обвинението извършители на убийството са били 17-годишният тогава Антон и Янка Младенова, тогава на 15 г, които били приятели на жертвата. Според прокуратурата двамата нанесли над 40 удара на болното от шизофрения момиче, за да откраднат около десет грама злато. Съдът обаче оправда Янка Младенова.

Прокуратурата поиска присъди по 12 години затвор и за двамата.

Пред съда Антон Ангелов заяви, че иска да бъде оправдан или да му бъде наложено по-леко наказание. Адвокатите на Янка Младенова настояваха за оправдателна присъда, защото срещу момичето нямало никакви доказателства. По нейните ръце нямало следи от наранявания, каквито имало при Ангелов.

Те припомниха показанията на свидетеля Кристиян Костов, който е заявил в показанията си, че Антон му казал, че е убил Севиля, а не, че го е направила Янка или двамата заедно. Това натежа и съдът оправда подсъдимата.

Присъдата бе постановена с неокончателна ДНК-експертиза на следите по основни доказателства в процеса.

Според държавното обвинение двамата убили Севиля Райчева, която ги хванала да крадат от дома ѝ. Четири дни след убийството двамата са арестувани и след множество противоречиви показания правят пълни самопризнания за престъплението.

Разследващите обаче така и не направиха ДНК-анализ на кървавите петна по две намерени в апартамента дамски блузи, както и не бе направено сравнение между прободните рани на тялото на Севиля и трите ножа, намерени в дома ѝ.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?