Съдът присъди четири години затвор за убийство в "Студентски град"

Съдът присъди четири години затвор за убийство в "Студентски град"

Софийският градски съд (СГС) осъди на 4 години затвор Илко Радев за убийството на своя съквартирант в "Студентски град" Марио Данчев на 29 февруари 2012 година в 23-ти блок на студентските общежития.

До инцидента се е стигнало след пиянско сбиване между починалия Марио Данчев, близнака му Мартин, техния приятел Владимир Борисов и Илко Радев. Марио, Мартин и Владимир се прибрали пияни от дискотека. Стигнало се до бой, а впоследствие Данчев е бил прободен смъртоносно. Прокуратурата поиска 3 години условна присъда с 5 години изпитателен срок за Радев.

Пред съда подсъдимият даде обяснение за случилото се. Той сподели, че дори не е искал да се бие със съквартирантите си, какво остава да иска да убива някого. "Не съм нанасял удар с нож или остри предмети", каза Радев, но съдът не прие неговите обяснения.

По думите му Марио Данчев е бил "добро момче" и даже двамата са си общували по-често отколкото обвиняемия и брата на убития Мартин. "Марио беше човек, с който можеш да си кажеш две приказки", обясни осъденият. Радев каза, че всеки един е можел да бъде на мястото на Марио, включително той. По време на конфликта той е бил сам срещу починалия, брат му и третото момче.

Адвокатите на обвиняемия няколко пъти отбелязаха и факта, че Марио, Мартин и Владимир са употребили сериозно количество алкохол. Убитият е бил с 2.2 промила алкохол.

Освен присъдата от 4 години лишаване от свобода, градският съд постанови, че Илко Радев ще трябва да заплати 200 000 лв обезщетение на родителите на Марио Данчев.

Споделяне
Още от България

Вярвате ли на приказката на Божков за Али Баба и подкупите към управляващите?