Съдът присъди четири години затвор за убийство в "Студентски град"

Съдът присъди четири години затвор за убийство в "Студентски град"

Софийският градски съд (СГС) осъди на 4 години затвор Илко Радев за убийството на своя съквартирант в "Студентски град" Марио Данчев на 29 февруари 2012 година в 23-ти блок на студентските общежития.

До инцидента се е стигнало след пиянско сбиване между починалия Марио Данчев, близнака му Мартин, техния приятел Владимир Борисов и Илко Радев. Марио, Мартин и Владимир се прибрали пияни от дискотека. Стигнало се до бой, а впоследствие Данчев е бил прободен смъртоносно. Прокуратурата поиска 3 години условна присъда с 5 години изпитателен срок за Радев.

Пред съда подсъдимият даде обяснение за случилото се. Той сподели, че дори не е искал да се бие със съквартирантите си, какво остава да иска да убива някого. "Не съм нанасял удар с нож или остри предмети", каза Радев, но съдът не прие неговите обяснения.

По думите му Марио Данчев е бил "добро момче" и даже двамата са си общували по-често отколкото обвиняемия и брата на убития Мартин. "Марио беше човек, с който можеш да си кажеш две приказки", обясни осъденият. Радев каза, че всеки един е можел да бъде на мястото на Марио, включително той. По време на конфликта той е бил сам срещу починалия, брат му и третото момче.

Адвокатите на обвиняемия няколко пъти отбелязаха и факта, че Марио, Мартин и Владимир са употребили сериозно количество алкохол. Убитият е бил с 2.2 промила алкохол.

Освен присъдата от 4 години лишаване от свобода, градският съд постанови, че Илко Радев ще трябва да заплати 200 000 лв обезщетение на родителите на Марио Данчев.

Споделяне

Още от България