Съдът пусна Маринела Арабаджиева от килията

Ветко и Маринела Арабаджиеви

Специализираният наказателен съд пусна под "домашен арест" Маринела Арабаджиева заради влошеното ѝ здравословно състояние. Заседанието беше закрито за медиите по искане на адвокатите на обвиняемата. Бизнесменът Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела са обвинени за участие в организирана престъпна група и пране на пари.

Маринела изкара два месеца и половина в испанския арест преди да бъде екстрадирана в България на 30 май. По делото е обвинен и малкият им син Вълчо Арабаджиев, който излезе от ареста срещу половин милион лева гаранция.

Арабаджиеви бяха задържани в Испания в къщата на Георги Семерджиев, която се намира близо до Барселона. Към момента на ареста самият Семерджиев бе издирван от властите в Швейцария, които по-късно се отказаха от искането си за екстрадиция на българина. Семерджиев обаче бе обвинен от българската прокуратура за укривателство на Арабаджиеви.

Семейство Арабаджиеви бяха пуснати за издирване от Интерпол с червена бюлетина в средата на декември миналата година. Три месеца преди това бе извършена акция хотелите на Арабаджиеви - "Маринела" в София и "Марица" в Пловдив. Тогава бяха открити над 10 милиона лева кеш, а подозрението е, че собствениците са укривали данъци и са изпирали парите.

Споделяне

Още от България