Съдът пусна на свобода Ванко 1

Пловдивският апелативен съд освободи от ареста рапъра Иван Главчев - Ванко 1, баща му Петър Главчев и братовчед му Димитър Рачелов днес.

Тримата са обвинени в склоняване на момичета към проституция, част от които са непълнолетни, и за трафик на хора през нерегламентирани места на границата. Срещу тях има и висящо дело за укриване на данъци в особено големи размери, а отделно срещу Ванко 1 има повдигнато обвинение за незаконно притежание на оръжие.

Председателят на апелативния съд Здравко Киров, който лично се яви в съдебната зала и негови двама колеги, оставиха в сила решението на Пловдивската окръжна прокуратура от началото на август, с което певецът, баща му и братовчед му бяха пуснати на свобода.

Тогава наблюдаващият прокурор Георги Пенев освободи тримата срещу парична гаранция, заради което срещу него започна дисциплинарна проверка.

Днес апелативният съдия Здравко Киров постанови, че вече е нищожен актът, издаден няколко дни след освобождаването на тримата от окръжния прокурор Андрей Атанасов за повторното задържане на Ванко 1 и роднините му.

Пред медиите раппевецът, за който тази новина беше неочаквана, каза само: "Видяхте какво е истинското правосъдие, то е в Пловдивския апелативен съд".

Споделяне

Още от България