Съдът пусна от ареста братовчедите, обвинени в опит за тото измама

Софийският градски съд (СГС) пусна в понеделник от ареста братовчедите Николай и продан Маринови, обвинени, че са опитали да спечелят джакпот от над 5 млн. лева от тотото чрез измама. Съдия Десислав Любомиров им определи гаранции от по 2000 лева.

В определението си съдия Любомиров посочи, че обоснованото предположение, че двамата са извършили престъплението, за което са обвинени, продължава да е налице, но няма опасност да се укрият или да извършат друго престъпление, ако бъдат освободени от ареста.

Съдия Любомиров определи действията на двамата като резултат от "не чак дотам перфектен замисъл" и затова, изтъкна съдията, обществената опасност не е толкова висока, съобщава сайтът "Правен свят".

Двамата бяха задържани на 8 август във Варна, когато стана ясно, че са опитали с измама да спечелят джакпота в 51-вия тираж на играта 6 от 49, изтеглен на 26 юни. Според разследващите, след като пробил системата на тотото с парола на служител, Николай Маринов нанесъл печелившите числа в електронен фиш в системата и върнал часовника с час назад, за да е валиден фишът.

Данните обаче се записвали на три отделни носителя и това издало двамата обвиняеми. Продан пък представил в тотото скъсан фиш и обяснил, че се скарал с приятел за печалбата и така го увредили. Серийният номер обаче съвпадал с фиша, попълнен от Николай в системата.

Споделяне

Още от България