Съдът пусна от ареста двама от хората на братя Галеви

Двама от подсъдимите с дупнишките бизнесмени братя Галеви излизат от ареста срещу парични гаранции. Това реши в петък съдът в Кюстендил. Срещу 7000 лева Апостол Чакалов – Тоци и Владимир Ангелов – Стъклето се прибират по домовете си за "радост" на съгражданите си.

Двамата са от близкото обкръжение на дуото Пламен Галев и Ангел Христов и престояха в ареста близо година по обвинение за участие в организирана престъпна група за рекет заедно с покровителите си и с още няколко души.

Съдът, както обясни председателят на съдийския състав и докладчик по делото Мирослав Начев, е преценил, че Тоци и Стъклето са повече от година в ареста, а по-голямата част от свидетелите по делото вече са разпитани. Двамата имат постоянен адрес и семейства и са неосъждани, аргументира се още съдия Начев.

Един от основните свидетели по делото - Пламен Малинов, направи изявление пред съда днес, че по време на заседанието Владимир Ангелов е отправил към него заплаха, че ще го убие. Съдебната охрана заяви обаче, че такива реплики не са чути и че обвиняемият е разговарял само с адвоката си.

На предишното съдебно заседание по делото се разигра истински цирк. От призованите тогава 18 свидетели нито един не си спомни да е плащал т. нар. "такса спокойствие", а хора, подавали жалби, че са пострадали от "момчетата" на Галеви, забравиха, че са бити.

Тогава всички свидетелите, изглежда, бяха здраво "подковани" и даваха само "правилни" показания.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?