Съдът пусна под домашен арест военния, прострелял капитана на "Литекс"

Състав на Софийския апелативен съд днес пусна под домашен арест бившият военен Симеон Мечев, който простреля с няколко куршума капитана на футболния отбор "Литекс" Стойчо Стоилов.

Инцидентът, който по случайност не завърши трагично за Стоилов, се разигра на 14 ноември т.г. в Благоевград. След автомобилна катастрофа между колите на двамата и разменени груби обиди, бившият военен извади законно притежавания си пистолет и стреля няколко пъти в Стоилов. Футболистът оцеля по чудо, в момента състоянието му е стабилизирано.

След инцидента благоевградският окръжен съд постанови на Мечев мярка за неотклонение "задържане под стража". Днес Софийският апелативен съд прецени, че бившият военен няма да се укрие и да извърши ново престъпление, ако му се промени мярката за неотклонение.

Пред съда Симеон Мечев каза, че съжалява за случилото се и че е използвал оръжието за самозащита. "Аз не съм мислил, че това ще се случи", каза той.

Полицаи от конвоя упражниха насилие над Мечев след заседанието на излизане от залата, когато журналистите поискаха да говорят с него. Бившият военен опита да спре, за да отговори на репортерски въпрос, но униформеният грубо наведе главата му надолу и започна да го бута към конвойната. Ченгето удари и няколко репортери, стоящи близо до него.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?