Съдът пусна под гаранция от 5000 лева Феим Чаушев

Софийският градски съд (СГС) пусна в петък от ареста бившия зам.-външен министър Феим Чаушев срещу гаранция от 5000 лева. Той бе задържан миналата седмица по обвинение, че е посредничил при откуп за краден джип на турски гражданин.

Според магистратите са събрани достатъчно данни, за да се предположи, че Чаушев е участвал в схемата за връщане на автомобила, но тъй като няма опасност да се укрие или да попречи на разследването, промениха мярката му.

Миналата събота Софийският районен съд постанови най-тежката мярка "задържане под стража" за бившия зам.-министър, тъй като заключи, че има доказателства, че "той е организатор на схемата и с упоритост в дълъг период от време се опитвал да извлече имотна облага".

Феим Чаушев заемаше високия пост под две имена - Феим Чаушев и Петър Чаушев. С името си по лична карта – Петър, участваше в търговски дружества, което е в разрез със статута му на зам.-министър. Той си призна обаче, че много си харесва и агентурното име Бисер, дадено му при вербуването за агент на Държавна сигурност преди повече от 40 години.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?