Съдът пусна под гаранция Пламен Тимев - Ганди

Софийският градски съд (СГС) пусна във вторник от ареста обвинения в измама за 250 хиляди евро Пламен Тимев – Ганди срещу парична гаранция от 2000 лева. В мотивите си съдът изтъкна, че няма реална опасност Ганди да извърши престъпление, което се поддържаше като теза от държавното обвинение.

Натрупалият значителни средства по време на прехода бизнесмен ще излезе от ареста и заради здравословните си проблеми. Медицинските експертизи показаха, че той боледува от глаукома и диабет.
На спрягания за партньор в измамата Орлин Николов отново не бе наложена мярка за неотклонение. Решението на СГС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Ганди бе арестуван на 15 май по искане на Софийската районна прокуратурата. Той е обвинен, че в края на 2005 година е предоставил фалшив договор на инвеститора Мехмед Дикташ за строеж на дома на Агенцията на българите в чужбина “Родна стряха” в София на бул. “Тодор Каблешков”.

Според прокуратурата контрактът е бил парафиран с фалшивия подпис на управителя на Националния дарителски фонд “13 века България” Кин Стоянов и от фирмата на Ганди “Транскомплект корпорейшън”. При акцията бе арестуван и Николов.

Името на архитект Пламен Тимев - Ганди нашумя покрай двата варненски футболни клуба “Спартак” и “Черно море”, чийто президент беше в средата на 90-те години. За кратко той бе президент и на “Академик” (София). По различни информации в същия период той е работил с известни фигури от силовите групировки.

Негов личен бодигард през 1996 и 1997 година е арестуваният по обвинения за разпространение на наркотици Димитър Желязков – Митьо Очите. В определени периоди от време с него са работили още "сикаджията" Стоил Славов, който загина при взрив в асансьора на собствения му офис, и варненският "висаджия" Христо Асенов - Бацата.

В момента Пламен Тимев е официален представител за България на големите руски марки водка "Столичная", "Московская", "Столная" и "Богородская". Той е собственик на столичното заведение “Ла Страда”.

 

Споделяне

Още по темата

Още от България