Съдът разпореди да се махне незаконна бариера в Ботаническата градина в Балчик

Съдът разпореди да се махне незаконна бариера в Ботаническата градина в Балчик

Административният съд в Добрич разпореди премахването на бариерата, поставена на входа на Ботаническата градина в Балчик заради финансовия спор за разпределянето на приходите от билети между Софийския университет и Министерството на културата.

Бариерата беше поставена в края на миналия туристически сезон, когато бе прекратено издаването на единен електронен билет от 10 лева за посетителите в комплекса "Двореца" и Ботаническата градина, които се стопанисват от Министерството на културата и университета. Така след поредно напрежение между институциите за разпределение на приходите туристите отново започнаха да се редят на две каси за билети.

Административният съд в Добрич обаче потвърди заповедта на кмета на Балчик за принудително премахване на бариерата. Съдът отхвърли жалбата на Софийския университет "Свети Климент Охридски" срещу заповедта. При проверка общината е установила, че бариерата е поставена незаконно, без разрешение и е съставен констативен акт на собственика.

Съоръжението е премахнато принудително от специално назначена комисия. Решението на Административния съд не подлежи на обжалване.

Споделяне

Още по темата

Още от България