Съдът разреши екстрадицията на близкия на братята Куаши

Снимка: БГНЕС

Французинът Фриц Жоли Жоашен може да бъде екстрадиран от България, каквото е желанието на френските власти, реши във вторник Хасковският окръжен съд. Решението на магистратите е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдът постанови незабавно уведомяване на Върховна касационна прокуратура, която е задължена в 10-дневен срок съвместно с френските власти да организират екстрадирането и физическото предаване на лицето, обясни след делото наблюдаващият прокурор Дарина Славова.

Миналата седмица съдът отхвърли искането за екстрадиция на Жоашен по обвинението му за отвличане на собственото му дете, приемайки, че според българското законодателство няма престъпление, когато родител пътува с детето си.

Във вторник обаче магистратите се произнесоха положително по искането на френските власти във връзка с разследване срещу задържания за тероризъм. Фриц Жоли Жоашен призна пред българския съд, че се познава с братята Куаши, ликвидирани в Париж след атентата срещу реакцията на "Шарли ебдо". Срещу французина са издадени две европейски заповеди за арест.

Споделяне

Още по темата

Още от България