Съдът се произнася по делото "Слави Бинев срещу Георги Илиев" на 15 май

На 15 май състав на Софийския районен съд ще се произнесе по делото срещу президента на "ВАИ холдинг" Георги Илиев за побоя над Слави Бинев в столичното заведение "БИАД". Днес съдът разпита последните двама свидетели и изслуша адвокатските пледоарии.

В обвинителния акт се казва, че на 11 октомври 2000 г. от 02.14 часа до 02.18 часа сутринта в ресторант "БИАД", Илиев "е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, отличаващи се с изключителна дързост, изразяваща се в нанасяне на два удара с ръка в областта на главата на Славчо Бинев".

Илиев е пристигнал пред "БИАД" към 02.00 часа заедно с шестима души. Охраната на ресторанта им обяснила, че присъствието им в заведението е нежелателно. Компанията обаче влязла вътре и се отправила към сепарето, в което се намирали Бинев и още трима души. Илиев и Бинев се ръкували и разменили реплики. Веднага след това Илиев го ударил два пъти с ръка в главата. Бинев паднал на земята, а Илиев и компанията му веднага си тръгнали.

Още от България