Съдът се произнася в сряда за катастрофата край Бяла

Русенският окръжен съд ще произнесе в сряда присъдата си по делото за катастрофата край Бяла от седми декември м.г., при която загинаха 18 души, а други 11 бяха ранени.

В последната си дума пред съда обвиняемият 24-годишен шофьор Синан Алиев помоли магистратите да не го пращат в затвора. По време на заседанието във вторник отново се сблъскаха тезите на обвинението и на защита за коректността на автотехническата експертиза, която може да осигури на Алиев години зад решетките.

Според адвокатите довереникът им е направил всичко възможно да избегне катастрофата, но повредата в спирачната система на камиона била внезапна и нямало къде да се отбие на пътя. Другите двама шофьори – на падналия през моста автобус и на отсрещно движещия се бус също имали вина за трагедията, защото допуснали грешки, пледира защитата. С тези мотиви тя поиска оправдателна присъда за Алиев.

Обвинението се позова на експертизата и свидетелските показания, че Синан Алиев носи вина за неизправния товарен автомобил и за малкото си знания и професионални навици, за да не допусне произшествие.

Споделяне

Още по темата

Още от България