Съдът ще оправдае Доминик Строс-Кан, заяви неговият адвокат

Бившият ръководител на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан не се признава за виновен по обвиненията в изнасилване и ще бъде оправдан, заяви адвокатът на финансиста за израелския вестник ”Аарец”.

В публикуваното в неделя интервю Бенджамин Брафман посочва, че е уверен в оправдаването на Строс-Кан, който независимо от обстоятелствата, в които се оказа, се чувства добре.

Брафман, който е на 62 години, е сочен като един от най-добрите адвокати в САЩ. Той е защитавал редица американски звезди, сред които е и покойният Майкъл Джексън и рапъра Шон Коумс.

Доминик Строс-Кан е обвинен в сексуално посегателство срещу камериерка в хотел в Ню Йорк. Френският политик беше освободен от затвора на Райкърс айланд в Ню Йорк на 21 май. Под домашен арест, той ще живее в 21-етажния гранитен небостъргач "Емпайър билдинг". Строс-Кан бе освободен, след като адвокатите му внесоха гаранцията от 1 милион долара и депозирха застрахователна полица от 5 милиона долара. Той ще бъде под 24-часово наблюдение, ще носи електронна гривна с Джи Пи Ес устройство и ще бъде придружаван постоянно от поне един въоръжен охранител. Очаква се на следващото изслушване по делото, което е ще се състои на 6 юни, да бъдат представени официално обвиненията.

Още по темата
Още от Свят

Изненадани ли сте, че Антикорупционната комисия не откри нередности около "Апартаментгейт"?