Съдът увеличи гаранцията на обвинения за побоя на бул. "Черни връх"

Обвиняемият Симеон Христов.

Софийският градски съд (СГС) остави окончателно на свобода във вторник обвиняемия за побоя на столичния бул. "Черни връх" Симеон Христов, увеличавайки паричната му гаранция от 2000 на 4000 лева.

Преди около две седмици потърпевшият Георги Милев предизвика с неправилна маневри катастрофа, след което бе пребит от обвиняемия. Другият участник в инцидента – Никола Маринов, пък само бе ритал колата на жертвата и затова не бе задържан.

Според мотивите на СГС обвиняемият Христов е с чисто съдебно минало, а ако бъде осъден, може да получи най-много глоба от 5000 лева. Самият той пък упорито отрича да е налитал на Милев, въпреки кадрите от побоя, публикувани в социалните мрежи.

"Не си спомням нищо. Мисля, че съдът беше достатъчно ясен, произнесе се, аз нямам повече какво да кажа. Човекът, който се вижда на кадрите не го познавам. Той е без коса, аз съм с коса. Не мога да кажа нищо докато не влезне делото в съда. Съдът ще се произнесе и той ще каже кой е виновен, кой е невинен", коментира той пред медиите.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?