Съдът в Бургас обяви за решаване едно от делата срещу Лечков

Лечков по време на предишни заседания по негови дела, сн. БГНЕС

Апелативният съд в Бургас ще се произнесе до месец по делото на бившия кмет на Сливен Йордан Лечков, който е обвинен за нарушаване на служебните си задължения.

 

Бившият кмет на община Сливен е обвинен, че в периода от август 2008 година до февруари 2010 година е предоставил бившите казарми в града за ползване на четири фирми, без да обяви публичен конкурс. Според прокуратурата с това си решение като кмет Лечков е нанесъл щети на община Сливен за 904 808 лева.

 

Защитата на Лечков настоява за отмяна на решението на съда в Ямбол, който го призна за виновен и му присъди три години условно.

 

"Делото срещу мен е политическа атака, защото основните свидетели по него са общински съветници, членове на комисията, която трябва да контролира общинските фирми", коментира след заседанието Йордан Лечков. Той обясни, че иска да бъде оневинен, защото се смята за невинен.

Бившият кмет каза, че имотите, за които е подсъдим, са с отпаднало предназначение и с решение на общинския съвет в Сливен е предоставен на общинската охранителна фирма. "По този начин имотът е запазен от разграбване", каза Лечков

 

Според него, когато един терен е предоставен с решение на общинския съвет на фирма за охрана, отговорностите на кмета отпадат.

Споделяне

Още по темата

Още от България