Съдът върна делото срещу депутата Върбанов на прокуратурата

Делото срещу министъра на земеделието, горите и аграрната реформа в правителството на ОДС Венцислав Върбанов, сега депутат от Българския народен съюз, се връща на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения, реши във вторник Софийският градски съд (СГС). До поправката на обвинителния акт съдебното производство срещу народния представител е прекратено.

Върбанов трябва да отговаря за безстопанственост и че в качеството си на министър е допуснал източването на фонд "Земеделие" за периода 1998 -2001 г.

Делото бе върнато, тъй като липсвал подпис в протокола на следователя, който е предявил материалите от досъдебното производство.  Според магистратите това е нарушавало правото на дружество "Добруджанска гора", което в обвинителния акт е посочено като засегнато от дейността на  Върбанов.

Депутатът, който се отказа от имунитета си заради процеса, обяви, че иска делото да приключи по-бързо, че то е политическо, а обвиненията са скалъпени. “Обвиняват ме за източването на фонд "Земеделие", а в крайна сметка се оказа, че във фонда има излишък от финансови средства", коментира Върбанов.

Споделяне

Още от България