Съдът върна на прокуратурата делото срещу Клюна за "процесуални нарушения"

Софийски градски съд разпореди връщане в прокуратурата на наказателното дело от общ характер срещу Антон Милтенов-Клюна и още осем обвиняеми за съучастие в опит за убийството на Илиян Варсанов. Делото е върнато на Градска прокуратура за отстраняване на съществени процесуални нарушения, предаде Дарик радио.

Клюна, сочен за един от вероятните наследници на убития в Амстредам Константин Димитров-Самоковеца, бе обвинен в края на миналата година за покушение, извършено през август 2002 г. Тогава наркодилърът Варсанов оцеля след стрелбата.

Още след побоя и стрелбата в дискотека "Ескейп" през ноември м.г. вътрешният министър Георги Петканов обяви, че в скандала е участвал човек, който не трябва да е на свобода, защото е обвинен за поръчково убийство. Тогава се сблъскаха сикаджиите Красимир Маринов-Маргина и Димата Руснака с Косьо Самоковеца и Антон Клюна.

Съдията се мотивира, че в обвинителния акт срещу двама от обвиняемите заедн с Клюна - Димитър Вучев и Росен Пенев е повдигнато обвинение за съучастничество в опит за убийство без да са посочени извършените от тях действия. Това обаче затруднявало правото им на защита.

В същото време срещу обвиняемия Пенев има повдигнато обвинение за незаконно притежаване на оръжие, което обаче не е включено в обвинителния акт на прокуратурата.

Мотив за връщане на делото е неточното и неясно формулиране на обвиненията спрямо Бисер Илиев и Георги Нацев - не се разбирало от кога те са притежавали незаконно оръжие и дали са били вече пълнолетни, предава БГ нес.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?