Съдът върна на прокуратурата делото за Царските конюшни

Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд (СГС) върна на прокуратурата делото за Царските конюшни срещу бившия областен управител на София Веселин Пенев, съобщи в понеделник сайтът "Правен свят".

Освен за продажбата на въпросния имот, той бе обвинен за неизгоден наем на джип и за сделка с ведомствен апартамент.

Случаят бе оповестен от БСП през септември м.г., когато стана ясно, че имотът в центъра на София, който е близо 7.5 дка е бил продаден за 90 лв. на кв. метър, като общата цена е 658 870.90 лв. без ДДС.

Имотът е бил разделен на три части, за да се намали продажната стойност на всяка една от тях, а така се избягвало и задължението продажбата на държавен имот за над 500 000 лева да става с решение на Министерския съвет. Купувач на мястото пък е "Евротранс билд" ЕООД на Янко Иванов.

Делото първоначално е било разпределено на съдия Атанас Н. Атанасов от СГС, който обаче още в началото на февруари се е отвел и то е било преразпределено на съдия Снежина Колева. На 31 март тя го е прекратила и върнала за доразследване поради отстраними нарушения и по трите обвинения. Последвал е протест на прокуратурата, но с определение от 8 юни на Софийския апелативен съд (САС), разпореждането на съдия Колева е потвърдено.

Заедно с Веселин Пенев обвиняема по делото е и лицензираната оценителка Юлия Димитрова-Цекова, за която прокуратурата твърди, че дала невярна оценка и заключение за определяне пазарна стойност на оценявано недвижимо имущество – частна държавна собственост.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?