Съдът върна оздравителните планове за ЦСКА на Ганчев и Божков за корекции

Закъсалият ЦСКА трябва да подаде документи за Втора лига до 25 юли

Съдът върна оздравителните планове за ЦСКА на Ганчев и Божков за корекции

Софийският градски съд (СГС) върна и двата оздравителни плана за закъсалото дружество ПФК ЦСКА АД, предложени от Гриша Ганчев и Васил Божков, за да бъдат коригирани по няколко конкретни точки от тях.

В документите, внесени от екипа на собственика на новосформирания от обединението на Литекс и Чавдар Етрополе нов ЦСКА, трябва да бъдат редактирани общо 6 точки. В плана на Божков, който иска да оздрави и придобие автентичния "армейски" клуб, пък трябва да се коригират 5 пункта.

Съдът предупреждава, че ако това не бъде сторено, плановете няма да бъдат допуснати до разглеждане на събранието на кредиторите, което би означавало, че клубът няма да може да играе дори в аматьорския футбол през следващия сезон.

Междувременно във вторник заседава Изпълкомът на БФС, след което президентът му Борислав Михайлов обяви, че на автентичния ЦСКА, заедно с "Витоша" (Бистрица), "Етър" (Велико търново) и "Локомотив" (София) е даден срок до 25 юли да подадат документи за участие в първенството на Втора лига.


"Въпросът наличието на два ЦСКА не ме притеснява. Както има много отбори "Ботев" и "Левски", може да има и повече от един ЦСКА. Позволено е от закона, вече феновете да си решат кой ще подкрепят", коментира кашата около "червените" Михайлов, подчертавайки, че "без да имат одобрен оздравителен план, те няма да могат да участват в което и да е първенство тук".

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Къде му е мястото на Бойко Борисов?