Съдът запази гаранцията от 25 000 лева за Христо Бисеров

Христо Бисеров

Софийският градски съд отхвърли жалбите на Христо Бисеров и запази паричната му гаранция в размер на 25 000 лева. Магистратите прецениха, че гаранцията, която прокуратурата е определила на Бисеров, е съобразена с имотното състояние на бившия
заместник-председател на парламента и на ДПС, както и с тежестта и обществената опасност на престъпленията, за които е обвинен.

Христо Бисеров има право свободно да се придвижва на територията на страната.

Доведеният син на Бисеров - Ивайло Главинков, на когото прокуратурата определи същата парична гаранция, не е обжалвал. Двамата имат забрана да напускат държавата.

Бившият високопоставен кадър на ДПС има две обвинения – за подаване на невярна имуществена декларация и за пране на пари. Според Софийската градска прокуратура между 13 декември 2012 г. и 21 февруари 2013 г. двамата са изпрали общо 314 529 долара и 117 192 евро.

Държавното обвинение заведе през октомври делото срещу Бисеров и Ивайло Главинков. Това се случи три дни, след като депутатът обяви, че напуска парламента и политиката "по лични причини". Повод за това станаха три парични превода от сметки на Бисеров в Швейцария към сметки на Главинков в македонска банка, а оттам - към офшорни дружества.

Споделяне

Още по темата

Още от България