Съдът запорира имущество за 2 млн. лв. на Коце Маца

Имущество в размер на 2 040 436.75 лв, собственост на петричкия бизнесмен Костадин Хаджи Иванов – Коце Маца, бе запорирано от Софийския градски съд и Окръжния съд в Благоевград. Те са уважили искането за обезпечителни мерки, внесено от комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност.

Собственикът на изпадналия от елитния футбол тим на Беласица – Петрич попадна в полезрението на комисията за отнемане на незаконно имущество, след като в края на януари бе осъден от германски съд за контрабанда на цигари.

Съдът запорира поземлен имот в Петрич с площ 3652 кв.м. заедно с построения върху него ресторантски комплекс "Яворите", със застроена площ от 1432 кв.м.

Наложена е възбрана върху друг недвижим имот в Петрич с обща площ 6 315 кв.м. Той е предназначен за пазар. Към този имот вървят масивна едноетажна сграда със застроена площ от 500 кв.м., павилион - склад за везни със застроена площ от 16 кв.м., търговски павилион с площ от 27 кв.м., дървена будка за охрана.

Коце Маца няма да може да се разпорежда с 2 апартамента в София, както и с урегулиран поземлен имот в Петрич с обща площ от 305 кв.м. и масивна стопанска сграда с прилежащите ѝ площи.

Наложена е възбрана върху поземлен имот с площ от 4,899 кв.м. в землището на с. Кърналово, община Петрич, заедно с построените в имота сграда - шивашки цех със застроена площ от 1 346 кв.м. и пристройка със застроена площ от 288 кв.м.

Засега той губи правата и върху 2 ниви с обща площ от 3 дка. местността "Бухото – Поляните" в землището на Петрич . Запорира се друга нива от 14 457кв.м. в местността "Болницата" в землището на с.Дрангово и още една нива от 28 299 кв.м. в местността "Гохче" в землището на с. Самуилово.

Обезпечителни мерки се налагат и върху пасище, с площ от 721 кв.м се вр. Петрич, 4 леки автомобила 5 товарни; дружествени дялове, притежавани от Хаджииванов в 5 търговски дружества, акции и банкови сметки.

Предстои комисията да поиска отнемането на това имущество в полза на държавата.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?