Съдът запорира имущество за над 330 000 лева на бивш шеф на ДАИ в Пазарджик

Окръжният съд в Пазарджик е уважил искане на Комисията за отнемането на незаконно имущество, налагайки запор на различни активи на бившия шеф на местното звено на "Автомобилна администрация (ДАИ) Тодор Грочев. Това съобщиха от комисията в понеделник, уточнявайки, че магистратите са запорирали имущество на Грочев на обща стойност от 332 872 лв.

Той бе арестуван през май м.г. по подозрения, че поискал подкупи от четирима курсисти, за да им гарантира, че ще вземат практическия си изпит по кормуване. През август м.г. Грочев бе осъден на 2 години и 8 месеца за корупция.

Сред запорираните му собствености са къща в Пещера и налични средства по множество банкови сметки. От комисията допълват още, че тяхна проверка е установила, че Грочев изобщо не е харчел заплатата си, която му е превеждана по банков път. Съпругата му, също държавен служител, също рядко използвала трудовото си възнаграждение.

"В същото време и двамата често са депозирали значителни суми. Процедурата срещу Грочев е по реда на новия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Според неговите изисквания, КОНПИ има тримесечен срок, в който да внесе мотивирано искане за отнемане на запорираното имущество", съобщават още от Комисията за отнемането на незаконно придобито имущество.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?