Саддам искал да избегне война, но не на всяка цена

Ирак иска да избегне война със САЩ, но не и с цената на своята независимост. Това е заявил днес иракският президент Саддам Хюсеин по време на тричасовата си среща си с лидера на Комунистическата партия на Руската федерация Генадий Зюганов, предаде Ройтерс, като се позова на агенция ИНА.

"Иракският народ е против война, но не на всяка цена. Ние не искаме да правим компромиси с нашата независимост, достойнство и право да живеем свободно", заявил Саддам. Той отбелязал, че народът му уважава свободата, суверенитета и достойнството на другите народи, сред които и американците, ако те се отнасят по същия начин към суверенитета на иракчаните и арабите. "Ако Америка обаче се опита да ни атакува, обсебена от дявола, и си въобразява, че може да постигне целите, за които говори, то тогава ще срещне решимостта на иракския народ и с Божията помощ ние ще я разгромим", казал Саддам Хюсеин според ИНА.

Пресслужбата на Централния комитет на руската компартия съобщи в Москва, че по време на срещата двамата лидери са обменили мнения по редица международни проблеми, на първо място за кризата в Ирак, съобщава ИТАР-ТАСС.

Споделяне

Още от Свят

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?