Съдебната система е парализирана от скандалите, казва прокурор Миков

Съдебната система се парализира от скандалите, каза Васил Миков, апелативен прокурор на Варна, в предаването "Здравей, България" на Нова телевизия. Миков е един от явните противници на главния прокурор Никола Филчев и свидетелства срещу него пред Висшия съдебен съвет.

Според него скандалите пречат да се види истинската картина, а мотив за всичко това е властта. Проблемът според него е в личностите, които ръководят прокуратурата през последните 10 години. На въпроса кой води такива главни прокурори на сцената, Миков отговори: "Случайността, защото една и съща личност се смята, че стои зад избора на двамата главни прокурори през последните 10 години. Говоря за г-н Йордан Соколов. За него се говори, че той е посочил персонално тези лица".

Миков твърди, че разривът между застреляния бивш прокурор Николай Колев и Никола Филчев е настъпил, когато Колев е решил, че повече не трябва да бъде оръдие на Филчев. Васил Миков отново подчерта, че основната версия, която трябва да се проверява относно убийството на Никола Колев, е тази, свързана с конфликта му с главния прокурор. Още на 28 декември вечерта след убийството на Колев, Васил Миков и Едвин Сугарев посочиха главния прокурор като отговорен за случилото се. Миков и Сугарев казаха, че дни преди убийството му Колев споделял, че животът му е в опасност.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: