Съдиите в Благоевград отказаха да гледат делото срещу Манолев

Александър Манолев, Снимка: БГНЕС

Десет съдии от наказателното отделение на окръжния съд в Благоевград са отказали да гледат делото срещу бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев. Те са си направили отвод, защото познавали сестра му Рая Манолева, която е съдия в Сандански, съобщи БНР. Сега делото е разпределено на съдия Татяна Андреева. Ако и тя откаже да го гледа, материалите ще бъдат пратени във Върховния касациоен съд, който трябва да прецени къде да се гледа процесът.

Манолев е обвиняем като подбудител на Анна Димитрова, която според прокуратурата е декларирала неверни данни, за да получи евросредства. Делото бе образувано след разследване на сайта "Биволъ", от което стана ясно, че Манолев ползва за собствени нужди къща за гости, финансирана от фонд "Земеделие".

При разследването стана ясно, че къщата за гости е построена изцяло в нарушение. Всички процедури били движени от Манолев, а Димитрова, която е дъщеря на гледачката на децата му, била собственик само формално.

След скандала Манолев подаде оставка. Едва няколко месеца по-късно КПКОНПИ установи, че той е бил в конфликт на интереси, тъй като по времето когато са отпускани парите за къщата за гости, е бил член на управителния съвет на фонд "Земеделие".

Споделяне

Още по темата

Още от България