Съдия Методи Лалов е вероятен кандидат за кмет на София

Методи Лалов

Бившият председател на Софийския районен съд Методи Лалов е вероятен кандидат за кмет на София. Той обяви пред бТВ, че не изключва възможността да участва в изборите през есента, стига “някой да му се довери и да го подкрепи“.

Преди ден независият кандидат за кмет на София Борис Бонев от “Спаси София“ предложи публично на “Демократична България“ да издигне Методи Лалов за кандидат за кмет.

“Смятам, че би било много добре лидерите на “Демократична България“ да се вслушат в хора като Методи Лалов, който също като нас, от “Спаси София“ чист въздух, прозрачно харчене на публични средства, красива и функционална инфраструктура, край на синдрома ремонт на ремонта, опазване на старите сгради и качествено образование и здравеопазване. Още един човек, който мисли като нас, а това е много радостна новина“, написа Бонев във Фейсбук.

Той призовава демократичните политически организации да дадат доверието си на някой като Методи Лалов за кандидат за кмет. Борис Бонев казва, че ако стане кмет на София, то би работил в един екип с човек като Методи Лалов.

През миналата седмица съдия Методи Лалов обяви, че напуска съдебната система, считано от 2 септември. Той подаде оставка с аргумент, че честта и достойнството не му позволяват да наблюдава как “съдебната власт прави поредната крачка към своята гибел", визирайки кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор.

Той разкритикува и решението на бившия председател на антикорупционната комисия Пламен Георгиев да се върне на работа като прокурор, въпреки че се замеси в скандала с евтините апарламенти на властта.

"Това е ирония. Той не успя да изчисти името си, но се връща в прокуратурата, за да внася обвинителни актове", каза Лалов.

Споделяне

Още по темата

Още от България