Съдия по делото "КТБ" си направи отвод заради роднинска връзка с адвокат

Съдия по делото "КТБ" си направи отвод  заради роднинска връзка с адвокат

Съдия Ивайло Младенов от Софийския апелативен съд (САС) си направи отвод от делото за фалита на Корпоративна търговска банка (КТБ), съобщиха в четвъртък от пресцентъра на съда.

Причина за решението му е, че той е роднина по сватовство от втора степен с адвокат на един от жалбоподателите по казуса. Системата за случайно разпределение на САС е определила на неговото място съдия Светла Чорбаджиева.

Делото "КТБ" бе разпределено публично в началото на месеца от временния председател на съда Стефан Гроздев. Казусът попадна на трети състав от търговското отделение на САС.

Докладчик по делото и председател на тричленния състав е съдия Светла Божкова, а другият член е Теодора Кръстева. В разпределението участваха всички 14 съдии от търговското отделение на САС.

На първа инстанция Софийският градски съд реши, че КТБ е изпаднала в несъстоятелност от момента, в който Българската народна банка (БНБ) отне лиценза ѝ на 6 ноември миналата година.

Решението обаче бе атакувано от всички страни, като основният спор е дали фалитът не е настъпил още в края на 30 септември 2014 г., когато одитен доклад установи, че капиталът ѝ е отрицателна величина.

Споделяне

Още по темата

Още от България