Съдия твърди, че Стоичков го е заплашвал

Жалба срещу Христо Стоичков е подал съдията Богомил Маринов. В нея реферът твърди, че треньорът на Литекс му е отправил заплахи по телефона след мача със Славия.

"Да, вярно е. Обади ми се във вторник вечерта. Представи се и започна първо да ме обижда, а след това и да ме заплашва. Каза още, че това е бил последния ми мач като съдия, но не ми даде възможност да му обясня, че аз вече съм взел решение да се откажа от професионалния футбол. Искам обаче да остана в аматьорския футбол. Обичам много футбола и съдийството и не мога да си представя, че ще живея без тях. Да, вярно е, че разликата в хонорарите е огромна, но не всичко в живота е пари", заяви пред сайта на Асоциацията на футболни съдии в България Маринов.

Реакцията на Стоичков е заради показания втори жълт картон на голмайстора на Литекс Никасио, а на видеозаписите се вижда, че той не извършва нарушение.

"Не съм дал на никой да ме мачка, няма да позволя и сега, пък било то и от Христо Стоичков. Постъпих така, както всеки човек би направил на мое място. Аз не казвам, че съм безгрешен, но така съм преценил, така съм отсъдил. Представяте ли си какви последствия би имала една отмяна на картон – след това всички отбори ще искат същото. Винаги съм искал да бъда коректен, но който не работи, той не греши", добави още реферът, цитиран от БГНЕС.

Той подал жалба във Второ РПУ в София, но оттам я препратили в Дупница с обяснението, че обаждането на Стоичков заварило Богомил Маринов в града. "Провериха номера, от който е станало обаждането и се оказа, че е личният номер на Стоичков. Приеха жалбата, но вече трети ден няма никакво развитие", обясни той.

Председателят и мениджър на Съдийската комисия към БФС Костадин Костадинов бил един от първите, които научили за решението на 34-годишния Маринов да не ръководи повече мачове в "А" и "Б" група.

Споделяне

Още от Спорт

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?