Съдията, който ремонтира "военното НДК", вече е със забрана да го посещава

Бившият председател на Софийския районен съд Методи Лалов, който реши сградния проблем на своите колеги, е с наложена забрана да посещава една от двете нови сгради на съда. Съдебният администратор на СРС Георгица Парушева е разпоредила на охраната на т.нар. "военно НДК" да не допуска съдията там. В сградата ще се помещава Наказателното отделение на районния съд.

Любопитно е как Лалов ще ходи на работа след преместването на съда в новата сграда през есента, защото той е наказателен съдия.

"Отидох в сградата на бул. "Скобелев" 23, за да видя как вървят нещата. Охраната ме уведоми, че Георгица Парушева била наредила да не ме допускат в сградата. Разбира се, че влязох. На обекта има разумни хора, които знаят какво съм направи за този обект. По-важното е, че някой може да си помисли, че тъкмо аз нямам основание да влизам в тази сграда. Някой като Парушева. Дръжте сметка на Милев (Стефан Милев, временният шеф на съда – б.р.) и Парушева за това поведение. Дръжте им сметка за това, което става в съда. Иначе ще се самозабравят още повече", написа Методи Лалов във "Фейсбук".

Лалов беше председател на СРС от края на 2013 година до началото на 2017 година. Благодарение на неговите усилия и настояване Софийският районен съд получи пари и ремонтира сградите на бившото ГУСВ (на бул. "Цар Борис III") и "военното НДК", за да може да се изнесе от сегашната пренаселена сграда в "Лозенец".

През последните седмици Лалов постоянно публикува в профила си във "Фейсбук" критики към настоящото ръководство на Софийския районен съд за начина, по който се поддържат ремонтираните сгради. Има и множество снимки, с които Лалов откровено държи да подчертае, че ремонтът на сградите е негово дело.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?