Съдията по делото "Октопод" се премести в Търговското отделение на СГС

Председателят на състава на Софийския градски съд (СГС), който разглежда делото "Октопод" – Румяна Ченалова, вече е част от Търговското отделение, съобщава във вторник електронното издание "Правен свят".

Причина за преместването ѝ е нейна молба отпреди година, в която тя не желае повече да е наказателен съдия по лични мотиви. Тогава обаче молбата ѝ е оставена без уважение заради липсата на свободни места.

 

Наскоро обаче в Търговското отделение на СГС се освободило място, след като съдия Ивайло Младенов е бил повишен в Софийския апелативен съд. Така е станало възможно преместването на съдия Ченалова и от началото на 2012 г. тя вече е в Търговското отделение на СГС – VI-8 състав.

 

Преди това обаче съдия Ченалова трябва да довърши 6 първоинстанционни дела, между които и т. нар. "Октопод" – срещу Алексей Петров, Марчело Джотолов, Антон Петров, Кирил Топалов, Янко Попов и Цеко Йорданов.

 

Освен това има и 6 висящи въззивни производства, остават ѝ да изпише мотивите по три дела, по които е постановила съдебен акт. Между тях е и това за убийството пред столичната дискотека "Соло".  

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?