Съдрани чадъри откри Ангелкова на плажа в Равда

Съдраните чадъри на плажа "Равда-Академика"

Скъсани чадъри, за които от посетителите се искат такси, както и стара подвеждаща табела за свободната за плажуване пясъчна ивица е открила министърът на туризма Николина Ангелкова по време на проверка на крайбрежната ивица на "Равда- Академика“, съобщиха от ресорното ведомство в събота.

Инспекцията установила, че голяма част от чадърите, които се предлагат в платената зона, са в изключително лошо състояние. На концесионера  ще бъде разпоредено незабавно да подмени принадлежностите, които са скъсани и в окаяно състояние, заяви министърът.

По думите ѝ се предвижда вече в договорите с наематели и концесионери на морски плажове да се въведе изискване за подмяна на плажните принадлежности, когато видът и състоянието им вече не е на нужното ниво.

При проверката хора са се оплакали, че пясъчната ивица е мръсна и Ангелкова щяла да предупреди концесионера да обърне повече внимание на почистването на плажа.

Тя проверила и морския плаж "Равда-ХТИ”, за който преди време бе получен сигнал за поставена табела "частен плаж” върху част от територията му до входа на ивицата. Тогава концесионерът на плажа обясни, че чадърите и шезлонгите в зоната са предплатени на „Равда ХТИ“ от собственика на хотела, който се намира непосредствено зад ивицата. По думите му табелата е била поставяна от гостите на хотела, за да си гарантират безплатната сянка.

"Днес установихме, че табелата е премахната. Има спасител, както и свободна зона за разполагаме на собствени плажни принадлежности. На концесионера е предписано да оборудва плажа с медицински пункт, защото към момента ползва медицинския пункт на съседен плаж”, коментира министърът.

Споделяне

Още от Бизнес