Съдружник на Божков: Неведнъж той ходеше при Влади с пачки от по 500 евро

Георги Попов

"Неведнъж се е случвало, беседвайки в кабинета на г-н Божков, той да прекъсне разговора, казвайки, че трябва да отиде на среща с Влади". Това обясни във видео съдружникът на Васил Божков – Георги Попов, който също се намира в Дубай.

"Тръгвайки за срещата (с Влади), той (Божков) взимаше със себе си предварително подготвен подаръчен плик или слагаше множество пачки с банкноти от 500 евро в якето си и в джобовете си. Г-н Божков влизаше в министерството без всякакви формалности. Без проверка на багажа му и на самия него. Срещите му траеха пет, десет до 15 минути. Излизаше, носейки единствено традиционната си пура", обяснява още Попов.

Видеото е публикувано на официалния профил във Фейсбук на хазартния бос Васил Божков. Георги Попов е бившият номинален собственик на футболния "Левски", който също е обвинен за участие в организираната престъпна група, която според прокуратурата е водена от Божков.

Преди месец Васил Божков обяви, че е платил 67 милиона лева на Бойко Борисов и Владислав Горанов за последните три години, за да не вредят на хазартния му бизнес. За това Божков подаде и сигнал в прокуратурата.

Сега Божков твърди, че в България са започнали да "заличават" ключови свидетели по неговия сигнал за плащания рекет към властта.

"Мина месец откакто подадох сигнал за рекет, изнудване и търговия с влияние от страна на Б.М.Б., В.И.Г. и М.К.С. Прокуратурата все още не е започнала разследване. За сметка на това започна целенасоченото "заличаване" на ключови свидетели по сигнала. Както е видно и от снощната им "акция" по друг сигнал – страхуват се, че истината ще излезе наяве", написа в сряда Божков и представи записа с Георги Попов.

Главният прокурор Иван Гешев казва, че в прокуратурата имало множество сигнали от обвиняемия Божков и казва, че те се проверяват.

Споделяне

Още по темата

Още от България