Сайтът на правителството бил блокирал, а не хакнат

След като няколко часа в неделя сайтът на Министерския съвет се оказа недостъпен и заваляха съобщения, че е хакнат, от пресслужбата на кабинета обявихе, че интернет страницата била блокирала, а не е жертва на хакерска атака. Въпреки това сайтът остава и към момента недостъпен..

В социалната мрежа Фейсбук е качено съобщение на стената на групата Национален Протест срещу безобразията в България. В него пише: "Нека всички заедно да съборим сайта на правителството", "Писна ми!".

Това е поредната атака срещу уеб страницата на официална институция в България, след като на 1 август 2012 г. сайтът на Народното събрание бе атакуван от световната хакерска общност "Анонимните". "Протест срещу нарушаването на гражданските ни права, срещу мизерните условия на живот, срещу всички корумпирани хора във властта, срещу приемането на закона на детето, срещу мръсотията в България, срещу качването на цените на електроенергията и храната", написаха тогава от групата в социалната мрежа.

Ден по-късно тяхна жертва стана и сайтът на ДПС, а преди около месец пострада и интернет страницата на петролната компания $Лукойл”.

Споделяне

Още от България