Сайтът за благотворителни каузи Платформата.бг вече е двуезичен

Сайтът за благотворителни каузи Платформата.бг вече е двуезичен

Български сайт за набиране на средства Платформата.бг има и версия на английски език, след като за Коледа бе пусната обновената му и адаптирана за мобилни устройства визия , съобщи създателят ѝ Фондация Bcause.

Досега платежната система беше само на български език и създаваше трудност на чуждоезичните дарители да подкрепят български каузи, но вече за набирането на дарения от целия свят няма пречки – всичко е в ръцете на активните хора, които могат да запалят искрата на своите приятели и да ги превърнат в свои поддръжници и дарители, посочват от организацията.

Създаването на дарителска кампания в Платформата.бг е напълно безплатно и става много бързо. Удобна е за каузи с неголеми и бързопостижими финансови цели. Кампаниите могат да бъдат в полза на нестопански организации, читалища, болници, училища и други публични институции, както и за частни лица – за лечение, обучение, изяви.

През 2017 година чрез платформата са набрани около 80 000 лева за малки и по-големи благотворителни каузи. Най-много са кампаниите в сферата на образованието, културата и социалните проекти. Сред тях бе най-голямото спортно благотворително събитие на Балканите –"1000 km Balkan Charity Challenge“. Най-много дарения привлякоха кампаниите на "Майко мила" и Софийската математическа гимназия, допълват от фондацията.

"Най-добри резултати постигат кампании, в които хора се обръщат към други хора, които им се доверяват заради техния личен пример, разбираеми цели и впечатляващи истории", посочват създателите на каузата.

Тя стартира през 2015 г. с идеята да бъде удобният инструмент за набиране на онлайн дарения от български организации и активни хора. Даряването става онлайн - през системата Борика или през Pay Pal, и по банков път – през дарителската сметка на Фондацията, с практически с всички видове български и международни карти. За направените дарения могат да бъдат ползвани данъчни облекчения. Фондация BCause удържа 5% от набраните пари за администриране и развитие на сайта.

Споделяне

Още от Общество